Dlacice Na Grudima Zene

Imate dlačice na grudima: To je simptom opasne bolesti koja pogađa veliki broj žena!

Iako par dlaka na grudima nije problem, doktori preporučuju da ih treba ukloniti. Razlog je jednostavan i leži u tome, jer će rasti nazad.

Postoje djevojke i žene, koje ih imaju oko bradavica. Ovo nije ozbiljan problem, osim estetski. Problem nastaje ako se dlakavost širi na druge dijelove tijela, i uočite promjene u vašem tijelu, piše “Večernji“…

Zatim, problem se možda krije u policističnim jajnicima, tako da bi trebalo da se obratite doktoru ili ginekologu.

Sindrom policističnih jajnika (PCOS) je bolest s kojom se susreće veliki broj žena, a koja dovodi do neravnoteže spolnih hormona. Može uzrokovati probleme s mjesečnicom i poteškoće s trudnoćom. Sindrom policističnih jajnika također može uzrokovati neželjene promjene u izgledu.

Policistični jajnici su tihi problem koji se većinom otkriva na ginekološkom pregledu putem ultrazvuka. Većina ginekologa će vas nakon toga upitati više pitanja u vezi vašeg menstrualnog ciklusa. Ponekada se stanje jednostavno popravi samo od sebe nakon prestanka izlaganja stresu.

Ako se ne liječi s vremenom može dovesti do ozbiljnih problema sa zdravljem, poput dijabetesa, srčane bolesti ili karcinoma. Sindrom policističnih jajnika je donekle uobičajen, zahvaća 1 od 15 žena. Simptomi se često pojavljuju već u tinejdžerskim godinama. Liječenje može kontrolisati simptome i spriječiti dugoročne probleme.

Poput dlačica na grudima i ostali simptomi policističnih jajnika znaju biti vrlo blagi. Možete imati samo nekoliko simptomi ili više njih.

Najčešći simptomi PCOS su:

Akne

Dobivanje na težini ili problemi s gubljenjem težine

Dodatne dlake na licu i tijelu

Produženi menstrualni ciklus

Izostanak menstrualnog ciklusa

Krvarenje iz maternice koje se javlja u nepravilnim razmacima

Bol u donjem dijelu trbuha

Značajnija bol za tokom menstruacije

Stanjivanje kose na tjemenu

Problemi s plodnošću

Depresija