Zena Je Pocela Da Vristi

Jako poučno: Žena je počela da vrišti: Ne doktore! To je strašno! Pa to je zločin da to radim od djeteta!

Ne želim da imam djecu sa tako malom razlikom ”

Doktor je rekao: “Dobro i šta želiš od mene sada?” “Želim da izvrišite abortus, da okončam ovu trudnoću i računam na vas da ćete mi pomoći!”

Doktor se zamislio, i nakon podužeg ćutanja je rekao ženi: “Ja imam jedno bolje rešenje za tvoj problem. Manje je opasno za tebe.”…

Ona se nasmešila misleći da će doktor izvršiti abortus.

On je nastavio: “Vidiš, kako bi ti olakšali pa da nemaš dvije male bebe u isto vreme o kojima ćeš voditi brigu, hajde da ubijemo ovu bebu koju držiš u rukama!

Na ovaj način, čak sebi možeš priuštiti malo odmora dok se ova druga beba rodi. Ako si već naumila da ubiješ jedno djete, nije ni bitno koje. Ali na ovaj način, neće biti nikakvog rizika za tebe i tvoje zdravlje.” Žena je počela da vrišti:

“Ne doktore! To je strašno! Pa to je zločin da ubijem djete.” “Slažem se s tobom,” rekao je doktor, “ali malo prije mi se činilo da je to bila najbolja solucija za tebe.” Doktor se osmjehnuo jer je shvatio da je ona shvatila poentu. On je uspio da ujveri ovu majku da nema razlike između ubistva već rođene bebe i one koja je još uvjek u stomaku.

Zločin bi bio isti!

devetmeseci.net