Prosjak Zena Milioner

Kada je bio prosjak, jedna žena mu je pomogla – sada je milioner a nakon 20 godina je donio odluku da se revanšira…

Možda vam ovo ime i neće biti toliko poznato ali ipak, trebate znati da se ovde radi o jednom prilično moćnom preduzetniku koji dolazi iz Kine. Rongfeng nije imao tako bajan život iako je sada postao milioner te ne zna šta da radi sa tolikim novcem.

Nekada je bio prosjak i beskućnik, nije imao roditelja a tako i sam odrastao. Sa svojih 17 godina je upoznao jednu ženu a na kraju se ispostavilo da mu je ona promjenila cijeli život.

Upoznao ju je 1993.godine i dobro se sjeća cijele situacije. Došao joj je na vrata i rekao svoje ime te iz kojeg mjesta dolazi. Sada je Rongfengu 38 godina i postao je prilično moćan preduzetnik u Kini.

Uspio je da pronađe tu ženu koja mu je promjenila život prije 21. godinu. Došao je do nje i pokucao joj na vrata te se predstavio. Rekao joj cijelu situaciju i tako joj odlučio dati miliona juana.

Tih milion juana je negdje oko 130 hiljada eura. Ona ga je prije 21 godinu primila u svoj dom. Pripremala mu je toplu kupku i davala odjeću te hranila. Pazila ga je kao da je njeno rođeno dijete.

Bilo je tu još par djece, a davala im je i nešto novca, onoliko koliko je bila u mogućnosti da im pruži. Jednom mu je ta žena uputila riječi koje nije mogao da zaboravi. Govorila mu je kako treba ići prema svom cilju i biti dobra osoba.

Učila ga je samo pravim stvarima i jedne riječi su se istakle a te riječi su bile: ” Nije sramota kada nemaš, sramota je kada kradeš, nije nikakva sramota biti siromšan i to trebaš zapamtiti”.

Pošto se cijeli život vodio prema tim riječima, Rongfeng je odlučio da joj se treba odužiti i zato joj je ponudio taj veliki ček. Uporno je odbijala taj novac ali Rongfeng ju je napokon nagovorio da uzme novac.

Tada je prihvatila taj novac i počela plakati. Rekla mu je kako se cijeli život ona brinula o nekome a da joj je samo drago što je neko zapamtio zahvalnost koju je cijeli život pružala ljudima.

kreacije.info