Mehmed Sabic Pobjednik

Hrabri dječak iz Gračanice stigao kući: Mehmed Šabić izašao kao pobjednik

Sa 66 posto izgorjelog tijela, u požaru 15. jula prošle godine koji je buknuo u šupi porodične kuće Nedima i Albinke Šabić, cirkulatornim šokom, prestankom rada bubrega, sepsom i dubokom komom, njihovog 12- godišnjeg sina Mehmeda Mehe, zvanog Beton, svi, pa i ljekari su bili otpisali. Nisu mu davali nijedan posto da će preživjeti.

Sedam mjeseci kasnije, hrabri dječak je kod svoje kuće.

Mehmed je, pokriven kapom zbog hladnoće, sigurnim koracima ušao u svoje avliju, praćen burnim aplauzima brojnim Gračanlija koji su mu priredili doček.

Nakon sedam mjeseci, 60 narkoza, preko 200 infuzija, deset kompliciranih operacija na”Kljajić” klinici za djecu u Zagrebu, dječak je pušten kući da se malo odmori od bolnice.

Gračanlije je na dočeku predvodio njegov spasilac Osman Adžemović, koji ga je izvukao iz vatrene stihije, a na kućnom balkonu postavljen je veliki transparent “Dobro došao, Mehmede Meho Betonu”.

– Da nije bilo komšije Osmana, koji je sina izvukao iz vatre, bio bi kraj. Da dijete iz Tuzle nije urgentno iz Tuzle prebačeno u Zagreb, da nije bilo stručnjaka i dobrih ljudi na klinici “Kljajić”, da nije bilo jako Mehino srce, ko zna šta bi bilo. Bog, ljudi, ljekari su spasili našeg Betona- rekao je otac Nedim i dodao:

– Zato, večeras niko neka ne plače, ako i zaplače, znajte da su to suze radosnice, i vaše i naše, za našeg sina zbog koga će se pisati nova nauka iz medicine. Još dvije operacije i on će biti onaj pravi.

Preuzeto sa: Avaz.ba