Bijeli KombiOtmica

Tuzlanski kanton, roditelji zabrinuti: U Gračanici prijavljeni pokušaji otmice učenika

Pravu paniku izazvala je na društvenim mrežama prethodnih dana priča o navodnim pokušajima otmica djece u nekoliko naselja općine Gračanica.

Posebnu pažnju izazvala je vijest da je nepoznati muškarac izašao iz bijelog kombija i pokušao oteti dvojicu dječaka u gračaničkom naselju Orahovica Gornja, prenosi LTK-info.

“U Gornjoj Orahovici desio se pokušaj otmice dva djeteta. Dva dječaka su krenula na trening kada je bijeli kombi stao i iz njega je izasao čovjek koji je krenuo prema djeci.

Poslije tog djeca su pobjegla do otpada u blizini, a u međuvremenu kombi je otišao. No, uskoro su uočili da ih kombi prati, zbog čega su pozvali trenera”, stoji u opisu objave na društvenim mrežama.

Iz Policijske uprave Gračanica ipak ističu da ovakve informacije nisu prijavljene, ali i da se jedan sličan incident dogodio prije nekoliko dana.

“Na autobuskom stajalištu u naselju Stjepan-Polje, dok je učenica drugog razreda srednje škole čekala autobus kraj nje se zaustavilo vozilo. Iz njega je izašao muškarac, uhvatio učenicu za ruke i pitao je: Hoćeš li se udati za mene. Ona se istrgnula i pobjegla”, istaknuto je u pojašnjenju iz policije.

Podsjećamo, slični slučajevi pokušaja otmice učenika prijavljivani su i prošle godine u Sarajevu, gdje su roditelji prijavljivali kako su njihovu djecu pokušali oteti muškarci koji su vozili bijeli kombi, te je nakon policijske istrage talas ovakvih prijava zaustavljen.