Mladic Elmir Most Ljubav

Zbog kakve se zabranjene ljubavi mladić (24) bacio s mosta. Oženio je Nerminku iz Doboj-Istoka, ali…

Čitavu regiju je potresla priča o roditeljima koji se već 5 godina nadaju da će barem biti pronađeno tijelo njihovog sina, koji se 8. januara 2013. godine bacio s mosta u hladnu rijeku Bosnu u Doboju i to zbog zabranjene ljubavi.

Šta se dešavalo tog 08.01.2013. godine?

Mladić iz Puračića kod Lukavca skokom u rijeku Bosnu s Japanskog mosta u Doboju izvršio je samoubistvo, a njegov otac Emin je, da tuga bude veća, vidio skok sina s mosta, ali mu nije uspio pomoći…

– Kada nas je tog dana sin nazvao iz Doboja, bio je tužan i uplakan, svi smo krenuli u taj grad da ga dovedemo kući, da mu pomognemo. Po glasu smo osjetili da se nalazi u teškom stanju. Ugledao sam ga na Japanskom mostu u Doboju i shvatio da se namjerava baciti u rijeku. Povikao sam: “Ne, Bambi, ne”, ali je u trenu sve bilo gotovo. Malo je falilo da ga uhvatim za tijelo i spasim, ali se nije dalo, sudbina je bila brža – prisjetio se uplakani otac Emin.

Nakon tragedije, Elmirovo tetak Muradif Biberović iz Živinica, je potvrdio kako je motiv zbog kojeg se Elmir ubio zabranjena ljubav, prenosi doznajemo.com.

– Elmir se oženio s Nerminkom iz Doboj-Istoka, voljeli su se, ali su i njega i Nerminku nakon dva dana braka odvele dvije nepoznate žene u Tuzlu pa u Doboj-Istok. Njena porodica je bila protiv te bračne zajednice, valjda zbog toga što nije imao uvjete za normalan život ili zbog toga što je Rom, a to je bio razlog da je on taj dan bio tužan.

Svoju odluku da će sebi oduzeti život saopćio je nekim prijateljima putem mobilnog telefona, a svom bratu tog dana je kazao da ga puno voli. Tvrdim da je Elmir otišao u smrt zbog zabranjene ljubavi…

evijesti.com