Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Samira I Pomocnica

Domaćica Samira ne može da vjeruje. Njen muž se zaljubio u kućnu pomoćnicu. Nije vjerovala da bi se ovo moglo desiti:

Pitala se da li je u njoj samoj neki problem, ili problem ima njen muž?

Muškarci u Saudijskoj Arabiji sve se češće zaljubljuju u njihove kućne pomoćnice i žene ih, uz supruge koje su prethodno nešto sumnjale ili nisu…

Prema pisanju lokalnih medija, već je zabilježeno nekoliko slučajeva u kojima su saudijski muškarci oženili svoje kućne pomoćnice, uglavnom iz Azije, kao svoje druge žene, budući da zakoni u Saudijskoj Arabiji dopuštaju da muškarac pod određenim uslovima ima više od jedne žene.

“Areej se još sjeća dana kada je njena kućna pomoćnica po imenu Rita došla kod njih prvi put. Areej je bila vrlo ljubazna prema njoj, tretirala ju je sa poštovanjem i nije je opterećivala sa poslovima koje ove ne bi mogla obaviti”, javlja “Saudi Gazette”, piše “Doznajemo“…

NAKON 5 MJESECI…

“Niti u jednom trenutku Areej nije pomislila da bi Rita mogla preoteti njenog supruga. Naposljetku, njenom mužu se nije sviđala kućna pomoćnica, to je rekao svojoj ženi, i izbjegavao je kontakt s njom. Međutim, u jednom trenutku Areej je primijetila nešto neočekivano u odnosu svog supruga prema kućnoj pomoćnici i bila je sigurna da se između njih nešto dešava”, pišu novine, i dodaju da je Areej postala sumnjičava i odlučila da vrati kućnu pomoćnicu u njenu zemlju.

Međutim, pet mjeseci kasnije, Rita se vratila u Saudijsku Arabiju, ali sada ne kao kućna pomoćnica, nego kao zvanična druga žena Areejinog supruga!?

“Areej je bila potpuno šokirana. Nije mogla prestati razmišljati o tome zašto je njen muž, pored svih žena u Saudijskoj Arabiji, oženio kućnu pomoćnicu iz inostranstva. Pitala se da li je u njoj samoj neki problem, ili problem ima njen muž?”

Samira Abdulmohsin, saudijska domaćica, imala je slično iskustvo. Dva mjeseca nakon što joj je kućna pomoćnica došla u kuću, otkrila je vezu između nje i svog supruga, koja je završila brakom.