Kakvu frizuru odabrati ovog proljeća:

Bilo u krugu svoje porodice, ili pak u društvu prijateljica, prirodni look te lijepa kosa, glavne su karakteristike njegovane kose…

 

 

 

Kakvu frizuru odabrati ovog proljeća:

 

Romantika, jednostavnost, prirodni look te lijepa i njegovana kosa glavne su karakteristike proljećnih trendova kose.

 

Kada je riječ o trendovima frizura za ovo proljeće, još uvijek je vladar frizura bob ili duži bob takozvani lob. Kako proljeće donosi opuštenost i nonšalantnost, tako je i s frizurama koje moraju izgledati kao da se nismo nimalo potrudili. Što se tiče dužine tu takođe još uvijek vlada bob, malo kraći ili duži, zavisno o željama, ali dominira duža kosa.

 

Što se tiče boja za kosu, poželjno je da izgledaju prirodno. U trendu su i potpuno bijela, sijeda kosa te siva i prljavo ružičasta.

 

 

Pored klasičnog boba, ovog proljeća najveći hit će biti polumessy bob, prirodnih nijansi i s dužim gustim šiškama, ošišan postepeno da bi se dobio volumen i neopterećenost frizure.

 

Druga hit frizura proljeća je kosa posvetljena do krajnjih granica, dužine dužeg boba šišana ravnim linijma. Kod takve boje i frizure važno je da uvijek kosa mora biti isfenirana inače sve izgleda neuredno i nezdravo.

 

Ovo proljeće neće proći ni bez ultrapopularnih pletenica i to u svim oblicima. Od dvije sa svake stranr pa do onih ispletenih oko glave, a nosiće se čak i jednostavna jedna pletenica.

 

 

 

fashion.hr