Kruh Teen Koza

Evo kako da sami napravite hljeb koji usporava starenje kože:

Kruh koji podmlađuje vašu kožu i jača metabolizam

 

Evo kako da sami napravite hljeb koji usporava starenje kože:

 

 

Kvalitetna i adekvatna ishrana utiče na usporavanje procesa starenja. A ovaj hljeb, nazvan Anti ageing hljeb, bi trebalo da bude osnova svakog dobrog doručka.

 

 

„Zdravlje i ljepota direktno su povezani. Ako nam je uspostavljena ravnoteža u metabolizmu, hormonskoj aktivnosti i ukoliko nemamo manjak određenih, veoma bitnih minerala i vitamina u organizmu, onda će i naš fizički izgled biti daleko bolji.

Pogrešne kombinacije hrane, kao i konzumiranje namirnica koje nam nikako ne odgovaraju, oduzimaju u velikoj mjeri zdrav i lijep izgled.

 

 

Koža ubrzano stari, pojavljuju se celulit i lokalne masne naslage. Dolazi i do poremećaja metabolizma, koji ne mora da bude očigledan do naših četrdesetih godina života“, rekla je svojevremeno dr Ana Gifing, koja je dobar dio svoje karijere posvetila hrono nutriciji.

 

 

POTREBNO JE:

200 g heljdinog brašna, 200g integralnog pšeničnog brašna, 100g ražanog brašna, 1 prašak za pecivo, malo sode bikarbone, 4 kašike maslinovog ulja, pola kašike kima, 1 kašika sjemena lana, malo ruzmarina, pola litra vode

 

PRIREMA:

Pomiješati sastojke i ostaviti ih preko noći da fermentišu. Zagrijati rernu na 250 C, Smjesu sipati preko pek-papira u odgovarajuću posudu i peći oko između 30 minuta i sat vremena. Sve zavisi koliko je hljeb debeo, odnosno posuda velika.

 

 

 

 

(zivotnimagazin.com