Napravite svoj unikatni izgled vezanjem marame na glavi

Uz ovaj mini vodič naučite kako da vezujete maramu na glavi i na taj način stvorite unikatan izgled koji će sve oduševiti, a što se tiče biranja dezena marame – sve je dopušteno; šarene marame, cvjetne, na pruge, tufnice…

1. Afrički stil
Prije nego što počnete da vezujete maramu, skupite kosu u punđu, a onda maramu obmotajte oko glave, tako da čvor ide napred. Sada vam je samo ostalo da krajeve koji ispadaju ubacite unutar marame.

2. Široki povez
Ovo je opcija koja uglavnom stoji svim damama i može se nositi u svakoj prilici. Savijte maramu u široku traku i zavežite je iza glave. Najbolje izgleda uz frizuru u stilu ’60-ih – sa punđom na vrhu glave.

3. Prednje vezivanje
Frizure sa dodatkom marame uvijek izgledaju vrlo elegantno i zanimljivo, pogotovo kada je aksesoar vezan u mali prednji čvor.

4. Romantična mašna ili cvijet
Vezivanje marame na ovaj način će vas garantovano staviti u prvi plan, gde god da ste. Da biste povećali efekat, izbaerite svijetlu ili što šareniju maramu.

5. Tradicionalni stil
Tradicionalni način nošenja marame nije izašao iz svijeta mode, u to budite sigurni. Ako je marama koju ste izabrali velika, najbolje je da napravite opušteni čvor na vratu, a ako je mala onda je nosite u stilu ’70-ih.

6. Piratski stil
Najlakši način da nosite maramu na glavi jeste u ovom „piratskom“ stilu, kao bandanu. Na ovaj način će vas marama zaštititi od sunca tokom vrelih ljetnjih dana, a uz odgovarajuće naočare za sunce – izgledaće magično.

7. U stilu ’70-ih
Zavežite maramu u stilu kao da to uopšte nije teško. Stavite je prvo na glavu, ukrstite joj krajeve ispod brade i lagano zavežite iza vrata. Lako, a stilizovano.

8. Turban stil
Najjednostavniji način da zavežete maramu jeste da je tretirate kao peškir koji stavljate na glavu, kada operete kosu. Nagnite se unaprijed i napravite od krajeva marame čvrste trake i ubacite ih u slobodni prostor iza glave.

9. Marama u pletenici
Ovo je interesantna kombinacija našeg omiljenog aksesoara i takođe omiljene frizure. Tada je možete podići na tjeme ili napraviti od nje nisku i zanimljivu punđu.

10. Marama kao dodatak punđi
Napravite opuštenu punđu na tjemenu glave (može i niska punđa), a zatim je obavite sa maramom. Kao i sa pletenicom, vaša frizura će izgledati unikatno i naravno zanimljivo.

http://www.lepotaizdravlje.rs/