Savjeti za besprijekorno šminkanje

Kako biste se što bolje našminkale treba vam samo malo prakse i vježbe, kao i naravno dobre ideje, a uz nekoliko trikova uvijek možete da istaknete ono što lijepo pristaje vašem licu i time sakriti sve mane. Sve je stvar vizuelnog efekta!
– Pitanje na koje bi svaka djevojka željela da zna odgovor jeste kako nanijeti savršenu liniju ajlajnerom? Makeup stručnjak Rej Moris je tu da pomogne: “Stavite malo lepljive trake ispod oka kako biste lakše pratili i iscrtali pravu liniju“!

– Selebriti šminkerka Karmindi preporučuje da se pri izboru ajlajnera odlučite za neke manje tradicionalne boje, kao što je crna. “Izbjegavajte crni ajlajner, jer on sužava oblik vaših očiju. Isprobajte neki u boji koji će definisati vašu gornju liniju trepavica“.

– Crna maskara ponekad može da bude dosadna, pa zašto se malo ne zabavite i dodate malo maskare u boji samo na vrhove svojih trepavica? Osim toga to može da da osvježavajući izgled vašim očima.

– Idete pravo sa posla na žurku? Karmin smjele i upadljive boje lako će vaš izgled pretvoriti u večernji.

– Želite savršene, a prirodne obrve poput Megan Foks? Popunite ih sjenkom za oči boje slične obrvama, što će im dati mekši i prirodniji izgled, više od krejona.

– Kozmetičarka Meri Volfgang vjeruje da svaka žena treba da ima karmin koji je za nijansu svjetliji od njene prirodne boje usana. To je brz i jednostavan način da vaše lice dobije vedriji izgled.

– Kozmetičarka Gabrijela Orozko tvrdi da je zdrava i hirdrirana koža od velike važnosti kada je šminka u pitanju. “Počnite sa korišćenjem tonika i gelova za čišćenje lica, a potom nanesite kremu i serum. Ako vaša koža izgleda dobro, svaka šminka će izgledati sjajno“!

– Da li vas nerviraju vaše kesice i nadutost u području ispod oka? Za to postoji rješenje ukoliko svakodnevno nanosite kremu koja će hidrirati kožu.

– Da li ste znale da postoji sprej koji se nanosi na lice kako bi vaša šminka bila postojana satima? Idelano za matursko veče!

– Baš kao i sve, tako i šminka ima svoj rok trajanja, a to izgleda mnoge devojke ne shvataju! Maskaru ili alajner recimo treba zamijeniti nakon najviše tri mjeseca korišćenja.

– Baš kad ste pomislili da vaš korektor ne može da čini više čuda, bićete iznenađeni da možete da ga primijenite i na svoje kapke kao bazu ispod sjenke za oči!

– Mejli Ronkal, makeup stručnjak, savjetuje da prilikom stavljanja bronzera prvo treba da počnemo od oboda našeg lica, a potom da nanosimo na čelo, nos i bradu.

– Svaka devojka želi da ima istaknute jagodice, a to lako može da se postigne i bez plastične operacije. Jednostavno nanesite bronzer ispod obraza i highlighter na jagodične kosti, što će učiniti da izgledaju veće.

– Patite jer su vaše oči često krvave, odnosno crvene? Bjeli krejon ili ajlajner u uglovima očiju učiniće da crvenilo prividno nestane.

– Jeste li znali koji je trik kod nanošenja rumenila? Uvijek ostavite oko dva prsta prostora od nosa do mjesta gdje rumenilo počinje.