Ako imate preko 30 godina ovo prestanite nositi

Naš se modni izričaj mijenja kako postajemo… zrelije. Ali ima li zaista pravila što sve trebamo pobacati nakon tridesete za vijeke vjekova?

Ako ćemo biti posve iskreni, pravila su nešto što istovremeno volimo i mrzimo. Priznajmo si da volimo pretraživati internet u potrazi za pravilima koja nam obećaju da ćemo, ako ih samo prihvatimo, izgledati ljepše, osjećati se bolje, živjeti uspješnije… Onda ih najčešće ne prigrlimo jer nam se učini kao previše posla razbijati loše navike koje smo tako dugo godina strpljivo uzgajali. Ali ubrzo buljimo u sljedeći popis… Kada je riječ o odjeći, tu smo vrlo skloni tražiti vodstvo: što, kada i kako nositi. Zapitali smo se koliko modne slobode gubimo kada prijeđemo onaj zastrašujući prag – tridesete! Ako je vjerovati modnim blogerima i nekim stilistima, čini se da treba izbjegavati:

 1. Majice sa slikama i natpisima.
 2. Leopard print.
 3. Umjetno krzno u bilo kojem obliku.
 4. Sve što previše sjaji.
 5. Svjetloružičastu boju generalno.
 6. Ring naušnice.
 7. Topove bez rukava.
 8. Mini suknje.
 9. Mini haljine.
 10. Cropped tops.
 11. Iznošene tenisice.
 12. Tregerice.
 13. Tajice.
 14. Vruće hlačice.
 15. Bikinije.
 16. Glitter u bilo kojoj formi.
 17. Duboko dekoltirane majice.
 18. Traperice niskog struka.

Istraživanja su pokazala da čak dvije trećine žena misli kako odjeća treba imati neku vrstu oznake do koje je dobi života primjerena za nošenje, a modne trendove trebali bismo prestati pratiti nakon 40. godine.

Žene misle da kratke majice i bikinije treba nositi do 30. godine, 37 je granica za mini-suknje, dok su kratke hlačice primjerene do 35. godine. Kratke majice su na lošem glasu zbog mogućnosti da se vide strije nakon porođaja.

Štikle su, prema istraživanju na 2 tisuće žena, primjerena obuća do 41. godine, a dugu kosu bismo trebali skratiti godinu dana kasnije kako bi izgledali ozbiljnije. Što se tiče piercinga, njih bi trebalo izvaditi sa 35 godina.

No, uz sve to, više od polovine ispitanica priznalo je da bi odbacilo sve te ideje kad bi imale savršeno tijelo.

Izvor: mertoportal.hr