Ova 4 napitka daju vam snagu za vježbanje

Želite da se vratite u formu do ljeta? Evo par savjeta kako da to lakše postignete… Bliži se sunčano vrijeme i svi počinjemo da razmišljamo o onih par kilograma viška koji nas dijele od idealne linije. Ako želite da se vratite u formu na zdrav i lak način, poslušajte šta smo izdvojili za vas. Par jednostavnih pića pomoći će vam da se osjećate odmornije i bolje vježbate.

Sok od cvekle
Iako njegov ukus odbija mnoge, ali sok od cvekle ima magična svojstva za jačanje krvne slike. Obiluje nitratima koji olakšavaju protok krvi do mišića, dajući vam snagu da istrajete u vježbanju. Ne zaboravite ni to da je poboljšan protok krvi najbolji način da se riješite dosadnog celulita. Tako da… zaputite se na pijacu i kupite cveklu. Ako vam je njen ukus suviše gorak, uvijek možete dodati malo meda ili šećera.

Kafa
Kofein usporava proces trošenja glikogena, dragocjene rezerve energije u organizmu, i daje vam gorivo da u vježbama izdržite duže nego obično.

Kokosovo mlijeko
Ovaj neobični napitak bogat je kalijumom, što smanjuje mišićne grčeve – i sve to uz minimalan unos kalorija. Kokosovo mlijeko se posebno preporučuje onima koji se intenzivno bave jogom ili pilatesom.

Čokoladno mlijeko
Iako ga često izbjegavamo u strahu od kalorija, kada je vježbanje u pitanju kalorije i nisu tako loša stvar ako dolaze iz pravih namirnica. Na našu veliku radost, čokoladno mlijeko je upravo jedna od njih. Mješavina ugljenih hidrata i proteina iz čokoladnog mlijeka pomaže zaceljenju mikro-povreda mišića koje nastaju prilikom intenzivne vježbe i dovode do upale mišića. U roku od 45 minuta nakon vježbe popijte ovaj napitak kako bi ste dozvolili tijelu da u ključnom momentu dođe do pravih hranljivih sastojaka.
Izvor: cosmopolitan.rs