Kako da odaberete haljinu koja će vam stajati kao salivena

Odabrati pravu haljinu i nije tako jednostavno. Žene to dobro razumiju. Saznajte kako da odaberete haljinu bez obzira da li je vaše tijelo u obliku kruške, jabuke ili pješčanog sata.

Obične haljine, koje možete nositi u svakodnevnoj i u večernoj varijanti su mnogim ženama omiljene. Još kada je izaberete da vam paše savršeno – greške nema. Poslije je potrebno samo da obučete svečani sako, salonke ili sandalice i neku maramu ili samo komad većeg nakita ili neki šeširić ili kaiš.
Oblik kruške
Glavni cilj je da uspostavite ravnotežu između gornjeg (užeg) i donjeg (šireg) dijela tijela. Za vas je dobar izbor haljina A kroja sa V izrezom u gornjem dijelu. Birajte haljine dužine do koljena ili sasvim malo iznad koljena i malo punijeg gornjeg dijela sa par detalja ili valova. Dobar izbor je i haljina sa malo punijim naramenicama.
Oblik jabuke
Najveći problemi ovog oblika tijela su struk i stomačić. U ovom slučaju želite, naravno, da vizuelno suzite struk, a naglasak stavite na lijep grudni koš i noge. Birajte tamne boje i malo kraće haljine sa odvažnijim gornjim dijelom. Takođe, dio oko struka možete vizuelno smanjiti sa lijepim kaišem, a držanje popraviti sa višim (ali ne i previsokim) potpeticama.

Oblik pješčanog sata
Obične haljinice mogu postati vaš najbolji prijatelj, ako ih izaberete pravilno. Trebate izabrati haljinu, koja će naglasiti vaš struk i istaći obline, ali ne na vulgaran način. Ne sakrivajte se iza haljina ravnog kroja, već birajte one malo uže, retro haljinice sa slatkim kaiščićima. Dobar izbor je i haljina A kroja, koja malo otkriva dekolte.