Vaše obrve otkrivaju vaše osobine

Postoje studije koje tvrde da izgled lica otkriva karakter, a posebno oblik obrva. Kako neki facijalni eksperti ističu oblik obrva govori nešto o vašem samopouzdanju, odnosu s prijateljima, načinu na koji obavljate posao, kao i utisak koji ostavljate na druge ljude.

Bilo tačno ili ne, činjenica je da je prvi utisak koji ostavljamo itekako bitan, zato pogledajte šta oblik obrva može da kaže o vama.

1. Duge obrve

Duge obrve su one s kojim nema potrebe da ih dodatno iscrtavate i produžavate, jer dosežu do sljepoočnica. Osobe s ovakvim obrvama se dobro nose sa stresom, dobar su prijatelj i okruženi su s dosta ljudi. Uvijek će ih saslušati i pokušati da riješe njihove probleme. U poslu su obično dobri radnici, koji mogu da se nose s velikim projektima i budu takmičarski raspoloženi.

2. Kratke obrve

Ovo su obrve koje se nekoliko milimetara nakon luka završavaju i pripadnice ljepšeg pola ih gotovo uvijek docrtavaju i produžavaju. Osobe s ovakvih obrvama suprotno onim s dugim su obično ,,kratkog fitilja”, brzo se nerviraju. Zbog toga su rijetko zainteresovani da se nose i s dramama svojih prijatelja.

3. Tanki lukovi

Prirodno tanke ili retke obrve simbolizuju ljude koji su nesigurni, sumnjaju u sebe i vjeruju više drugim ljudima nego sami sebi. Njima je potrebna podrška dragih bliskih osoba u gotovo da se uvijek kosultuju s prijateljima oko donošenja važnih odluka. Oprezni su, i zato sve drže pod kontrolom u životu.

4. Prirodno pune obrve

Debele obrve, koje su posljednjih sezona postale itekako popularne, znak su aktivne avanturistički orijentisanje osobe. Za razliku od onih s tankim obrvama, ove osobe su prirodno samopouzdane, glavu drže čvrsto na ramenima i brzo shvataju šta se oko njih dešava. Lako se iznerviraju ako ih neko koči u ostvarivanju želja.

5. Visoki luk

Osobe s ovakvim obrvama – visoko postavljene i veoma zaobljene – karakterišu nepristupačnu, na prvi pogled hladnu osobu, koja se drži na distanci. Takvim osobama je potrebno više prostora i vremena kako bi se uklopile. Obično su perfekcionisti i imaju odličan modni ukus.

6. Nizak luk

Suprotno prethodnim osobe s obrvama postavljenim bliže očima karakterišu vedru i komunikativnu osobu koja se drži svojih obećanja. Ovi ljudi ostaju uz vas sve dok ne pobijedite.

7. Oble obrve

Polukružni luk obrva karakteriše izuzetno ljubaznu osobu koja uvijek misli na tuđe potrebe. Obično su taktične u komunikaciji, uvijek gledaju da izvuku najbolje iz svake priče i vole da budu u vezi.

8. Ravne obrve

Osobe s ravnim obrvama – bez luka – su obično racionalisti. One logično razmišljaju kada je u pitanju donošenje velikih odluka. To su mislioci koji cijene logiku i obično nisu previše emotivni.

(mogujatosama)