Vježba koja jača vaše srce

Generalno ljudi se teško natjeraju na vježbanje. Ova vježba je bila omiljena igra u djetinjstvu kod  većine. Djeca su bila zdravija i rijetko su patila od gojaznosti. Ova vježba će vam pomoći da ojačete većinu svojih mišića, a pomaže i za jačanje srca i pluća

Ako je to bila i vaša omiljena igra vrijeme je da se vratite u djetinjstvo. Preskakanje konopca i te kako utiču na vitku liniju i zdravlje. Osim što se izvodi vrlo jednostavno i topi masne naslage, ova vježba poboljšava koordinaciju i elastičnost mišića. Takođe, budući da je u pitanju kardio vježba, preskakanje konopa jača srce i pluća.

 

Preskakanje konopa podstiče rad velikih grupa mišića nogu, uključujući listove, kvadriceps i gluteus.

U trening su uključene i ruke i ramena, a vježba je odlična i za ravnotežu i izdržljivost. Ukoliko niste fizički aktivni, a želite da radite ovu vježbu, počnite sa 10 minuta dnevno, kako biste izbjegli upale i povrede, pa polako povećavajte. Takođe, prije preskakanja konopa obavezno se zagrijte vježbama hodanja ili laganog trčanja u mjestu. Sve što vam treba za ovu vježbu je jedan konopac i malo dobre volje.