Ako su vam ove boje omiljene, onda ćete biti sretni, jer one će dominirati ovog proljeće

Dizajneri najavljuju potpuno revolucionarnu sezonu u muškoj modi! Počevši od dizajnera pa do brojnih modnih časopisa i magazina, svi se slažu da se proteklih godina povećao broj ljudi koji nose univerzalnu odjeću, koja nije strogo dizajnirana ni za jedan ni za drugi spol. Stoga će slijedeće sezone i boje prevazići kulturne i spolne norme.
Na proljeće 2016. godine neće biti razlika između muške i ženske kolekcije kada su boje u pitanju, pa kreatori poručuju da ćemo slijedećeg proljeća uživati u nevjerovatnoj paleti (ne)očekivanih boja i nijansi. Deset boja koje će biti potpuni hit proljeća 2016. godine su: svijetloroze, ciklama, crvena, žuta, zelena, svjetlosiva, svjetlobraon i čak tri nijanse plave boje.
Prošlog je mjeseca institut za boje Pantone objavio listu top 10 boja za proljeće 2016., a predvodi ih tzv. „rose quartz“ nijansa.

roze
Kako kažu iz instituta, ovo je uvjerljiva nijansa nježno rozog tona koja prenosi suosjećanje i osjećaj staloženosti. Baš poput smirenog zalaska sunca ili rumenog obraza, ova boja podsjeća nas na promišljanje o našem okruženju tijekom užurbanih, ali vedrih proljetnih i ljetnih mjeseci.
U skladu sa predviđanjima, kolekcijama za proljeće/ljeto 2016. dominirala je ova nježno roza nijansa najavivši njenu vladavinu nadolazeće sezone.

kombinacija roze