Ove modne trendove obavezno izbjegnite

 Ukoliko želite izgledati moderno, a da pri tome ne ostavljate dojam jeftinog i vulgarnog stila, onda ovo  obavezno izbjegnite.

Ne nosite usko

Glavni se trendovi za ovu godinu sastoje od naglašavanja individualnosti, a ne svog tijela. Ako imate dobro tijelo, to će se primijetiti i pod odjećom nepripijenog kroja. Ako birate uži donji dio, na primjer, tajice, neka gornji komad bude nešto širi, i obrnuto.

 

Previše šljokica i sjaja

Na crvenim tepisima često možemo vidjeti kako sve blješti, no u našem svakidašnjem životu zaista nema potrebe za toliko sjaja. Sjajnim topom i nakitom, na primjer, privući ćete pažnju na sebe, no ne nužno onu dobru. Nešto sjajnije neka bude dopuna umjerenijoj garderobi, nemojte previše “blistati”.

 

Ne previše leopardovog uzorka
Životinjski print ljudi ili vole ili ne vole. Sam uzorak je trendi i može izgledati odlično, ali problemi mogu nastati u spoju ili količini takvog uzorka. Taj uzorak često ne vole oni koji ga ne znaju nositi. A mnogi njegovi obožavatelji skloni su pak pretjerivanju. Glavno je pravilo da leopardova uzorka ne bi trebalo biti previše. Idealno je da je on glavni i najvažniji detalj u jednoj smirenijoj kombinaciji, nikako dopuna nekom drugom “vrištećem” komadu. Može se raditi o torbi, remenu, cipelama… Ako pak birate odjeću s ovim uzorkom, neka bude od kvalitetnog materijala. Takav komad može biti i dio neke elegantnije kombinacije.
Visoke potpetice  i kratke suknje
Što je suknja kraća, to bi dekolte trebao biti manje otvoren, a potpetice niže – važno je pravilo koje vrijedi svake sezone. Kratka mini-suknja s previsokim potpeticama ne izgleda elegantno, a može izgledati i vulgarno. Ako baš želite potpetice, birajte one srednje visine ili platforme

 

Nemojte  slijepo slijediti modu

Jedan od općenito najvećih modnih grijeha svakako je predetaljno praćenje trendova. Nemojte zanemarivati svoj stil i ukus, i s njim se možete izgledati moderno. Ako se u nečemu dobro osjećate i ako vam to lijepo stoji, zaista nema smisla ne nositi to samo zato što nije in. Sve novo ustvari je ponovno izvučeno staro – možda će vaš komad sljedeće godine biti na vrhuncu popularnosti!